Nieuws

Gekste bubbel ooit, aldus Jeremy Grantham

Jeremy Grantham noemt de toestand op de markten nu de vierde en meest gekke aandelenbubbel die hij meemaakt als belegger.

Grantham heeft eerder juist bubbels in markten voorzien, aldus Business Insider. In 1989 zat hij goed met de Japanse aandelencrash, hij zag de dotcombubbel goed en wist de Amerikaanse huizenmarktcrisis van 2008 goed te voorspellen. In 2000 en 2007 noemde hij aandelen overgewaardeerd. 

Grantham waarschuwt dat de opluchtingsrally sinds de coronadip in maart beleggers wel eens duur zou kunnen komen te staan. Grote bubbels kunnen heel lang blijven doorgroeien, maar als ze dan knappen is doet het veel beleggers pijn. We weten nu tenminste dat we middenin een aandelenbubbel zitten, aldus de professional. 

Hij noemt als voorbeeld van de marktgekte de handel in obligaties Hertz. De autoverhuurder heeft uitstel van betaling, maar heeft toch geld opgehaald bij beleggers. 

Het enthousiasme van beleggers wordt volgens hem niet gestaafd door andere positieve zaken, zoals economische groei, lage werkloosheid en goede gezondheid. Alle drie die seinen staan op rood. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen