Nieuws

Peter Ferket verlaat Robeco

Eind deze maand zal Peter Ferket om persoonlijke redenen terugtreden als head Investments, als lid van het Executive Committee en de Raad van Bestuur van Robeco. De zoektocht naar een opvolger is gestart.

Totdat er een opvolger is benoemd, worden de verantwoordelijkheden van Peter Ferket overgenomen door Victor Verberk, deputy head of Investments en lid van het Executive Committee.

Peter Ferket kwam in 1997 in dienst bij Robeco. Sinds 2016 is hij hoofd Beleggingen en lid van het Executive Committee en de Raad van Bestuur. In 2010 was hij benoemd tot Chief Investment Officer Aandelen. Voorheen was hij mede-hoofd van het Quantitative Equities team en portefeuillemanager van het Rolinco-fonds.

Peter Ferket in het persbericht: "Ik ben erg trots op wat we de afgelopen twee decennia hebben bereikt. We zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van onze belangrijkste capaciteiten: duurzaam beleggen, kwantitatief, obligaties en aandelen uit opkomende markten en Azië-Pacific. Na het aangaan van een persoonlijke uitdaging is mijn perspectief op wat ik het belangrijkst en waardevolst vind in het leven veranderd. Het is nu een goed moment om verder te gaan en nieuwe uitdagingen buiten Robeco te ontdekken".

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus