Nieuws

ABN Amro MeesPierson zet aandelen op onderwogen

ABN AMRO Mees Pierson gelooft dat het recente optimisme onder beleggers onhoudbaar is en verlaagt daarom de weging van aandelen van neutraal naar onderwogen.

Bovendien houdt ABN AMRO MeesPierson sterk rekening met een tweede, scherpe daling of tenminste een langdurige stabilisatie (zijwaartse handel) van de aandelenkoersen in een brede range, aangezien de lockdowns over de hele wereld langer zullen duren dan eerder verwacht.

Voor de langere termijn is de bank wel positief, met een verwacht herstel van de aandelenmarkten later dit jaar.

De private bank gaat nog altijd uit van een economisch herstel in het derde kwartaal van dit jaar. Het verkleinen van de aandelenpositie op dit moment dient dan ook om beter voorbereid te zijn op wat gaat komen en om op een later moment in te kunnen spelen op kansen in de markt.

Voorkeur Amerikaanse aandelen

De bank heeft momenteel nog altijd een voorkeur voor Amerikaanse aandelen ten opzichte van aandelen uit Europa en opkomende markten.

Er is tevens een voorkeur voor de sectoren informatietechnologie en gezondheidszorg, die gedurende de huidige crisis behoorlijk bestendig blijken te zijn. Dit zijn sectoren die domineren op de Amerikaanse markten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?