Nieuws

Hedgefondsen -8,03% in maart

Volgens de Barclay Hedge Fund Index behaalden hedgefondsen over maart gemiddeld een rendement van -8,03%. De S&P Total Return Index daalde 16,2% in waarde.

Maart was de slechtse maand voor Wall Street sinds 2008 en de Dow deed het nog noit zo slecht als in het eerste kwartaal van dit jaar.

Hedgefondsen stonden per eind maart 10,83% in de min, minder dan de -19,6% die de S&P 500 Total Return Index rapporteerde. 

Behalve vier strategieën draaiden alle hedgefondsstrategieën verlies in maart. De Volatility Trading Index stond er het beste voor. Die strategie behaalde een winst van 19,25% in maart.

Beste en slechtste strategieën 

De Option Strategies Index behaalde een rendement van 7,36%, de Equity Market Neutral Index deed +0,65% en het rendement van de Emerging Markets Global Fixed Income Index was nul in maart. 

De Emerging Markets Latin American Equities Index staat in het rijtje met grote verliezers. De strategie deed -22,44% in maart. Andere strategieën die het heel slecht hebben gedaan zijn: 

  • Emerging Markets Global Equities Index: -18,54%
  • Emerging Markets Latin America Index: 18,32%
  • Emerging Markets Asian Equities Index: -13,49%
  • Event Driven Index: -12,27%
  • Emerging Markets MENA Index: -11,25%

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus