Nieuws

Assetmanagers blijven rustig onder beurscrash

Citywire sprak vier CEO's van grote vermogensbeheerders. Een van hen vindt 2020 een beter beleggingsjaar dan 2019. "Lekker lage koersen, dat is aantrekkelijk als langetermijnbelegger."

Een videogesprek van Citywire met vier kopstukken uit de vermogensbeheersector leert dat er nog geen sprake van paniek is. Althans, een week geleden, want toen werd het gesprek opgenomen. Daarna zijn de koersen nog een stuk verder gedaald.

David Hunt van PGIM - de vermogenstak van verzekeringsconcern Prudential - noemde tijdens het gesprek 2020 een makkelijker beursjaar om te beleggen dan 2019. 

“Voor langetermijnbeleggers was 2019 een moeilijk jaar, omdat de koersen zo waanzinnig hoog waren. Als je een tijdshorizon hebt van tien jaar is deze markt een stuk eenvoudiger.” PGIM heeft 1300 miljard dollar onder beheer.

Logisch dat de koersen dalen

Doug Sieg, die als CEO van Lord Abbett de verantwoordelijkheid heeft over een beheerd vermogen van 200 miljard dollar, is het daar in grote lijnen mee eens. “Deze markt daalt om enigszins logische redenen.”  

Sieg: "We hebben twaalf jaar van stijgende koersen achter de rug. Er is een oliecrisis aan de gang. Er komen onzekere presidentsverzekeringen in de VS aan en nu die epidemie. Dan is het logisch dat beleggers risico van tafel halen.”

Ander geluid

De enige die tijdens de conferentie een ander geluid liet horen, was George Walker van Neuberger Berman. Ook hij vond aandelen en obligaties begin dit jaar duur. Toch beseft hij dat dit voor zijn klanten een heel erg tricky periode is.

Walker: “Het is niet evident dat we de bodem snel bereiken en ook niet dat de koersen snel herstellen.” Dat geeft reële zorgen, zowel op de korte als de middellange termijn. 

De topmannen waren het over een ding wel eens. Het kan best dat deze crisis vanuit economisch oogpunt misschien erger is dan de crisis van 2008, maar er is een groot voordeel.

Toen was er door de probleembanken sprake van een systeemcrisis. Daar is dit keer (nog) geen sprake van.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?