Nieuws

Bob Homan is de invloedrijkste

Zo volop in al het marktgeweld even een positief bericht: Beleggingsprofessionals hebben Bob Homan, hoofd investment office van ING, verkozen tot IEX Investment Influential 2020. Hij versloeg met minimaal verschil Lukas Daalder en Mary Pieterse-Bloem.

Terwijl de beurzen nieuwe dieptepunten opzochten, was de uitverkiezing van IEX Investment Influential spannend tot op het laatst.

Vertegenwoordigers van alle grote Nederlandse huizen hebben in de afgelopen weken wel een keer op kop gestaan. NN IP had op een gegeven moment wel vier professionals in de Top tien, waarbij niemand kon tippen aan de populariteit van CIO Valentijn van Nieuwenhuijzen.

Lukas Daalder van BlackRock en Mary Pieterse-Bloem van ABN Amro MeesPierson - beiden mochten zich de afgelopen twee jaar al een keer de meest invloedrijke belegger van Nederland noemen - deden het erg goed in de tweede week. Er kon toen alleen nog gestemd worden op 25 personen. Grote vraag was wie van de twee opnieuw met de prijs naar huis mocht.

Toch nog verrassend

Maar dan zal je net zien, drie vechten om een bot en een vierde gaat ermee vandoor. Bob Homan, hoofd van het Investment Office van ING, zette van ver achteraan een sprint in en versloeg de concurrentie van ABN AMRO en Blackrock op de valreep. Waarschijnlijk hebben zijn vele beurscommentaren op RTL Z tijdens de recente roodgloeiende handelsdagen het pleit beslecht. Bob Homan mag zich een jaar lang IEX Investment Professional noemen. 

Wij van IEX Profs gunnen het Bob Homan van harte. Naast zijn werk voor ING en RTL Z zit hij namelijk ook in onze Raad van Advies (wijze mannen en vrouwen die met enige regelmaat advies geven over waar wij over kunnen schrijven) en levert hij veelvuldig commentator op actuele beleggingsthema's op onze site.

Buiten het grote nieuws

Zo met weer een nieuwe ronde van ultra lage koersen en algehele verwarring op de markt valt zijn uitverkiezing misschien een beetje buiten het nieuws. Dat is jammer. De festiviteiten stellen we noodgedwongen even uit, maar heel erg gefeliciteerd Bob!

Einduitslag

 1. Bob Homan (ING Investment Office)
 2. Lukas Daalder (BlackRock)
 3. Mary Pieterse-Bloem (ABN Amro MP)
 4. Shaktie Rambaran Mishre (Pensioenfederatie)
 5. Valentijn van Nieuwenhuijzen (NN IP)
 6. Janneke Willemse (beurscommentator, schrijfster)
 7. Lars Dijkstra (Kempen)
 8. Corné van Zeijl (ACTIAM)
 9. Klaas Knot (DNB)
 10. Wopke Hoekstra (minFin)

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

  Impact beleggen