Nieuws

Verzekeraars beleggen steeds duurzamer

De aandelenportefeuille van verzekeraars bestond in het eerste kwartaal van 2019 nog maar voor 8% uit aandelen in grondstoffenwinning, aldus DNB.

In 2012 was slechts 24% van de totale aandelenbeleggingen van Nederlandse verzekeraars goed voor de helft van de gemiddelde CO2-voetafdruk van hun portefeuille, zo blijkt uit onderzoek van DNB

Met name de beleggingen in gas en elektra, grondstoffenwinning en de petrochemische industrie zijn vervuilend en dragen dus in grote mate bij aan de CO2-voetafdruk. De cijfers over 2019 laten zien dat verzekeraars relatief minder aandelenbeleggingen hebben in deze drie meest vervuilende bedrijfstakken (van 24% naar 17%), aldus de centrale bank. 

"Vooral de investeringen in grondstoffenwinning zijn afgenomen. De aandelenportefeuille bestaat in het eerste kwartaal van 2019 nog maar voor 8% uit aandelen in grondstoffenwinning ten opzichte van 15% zeven jaar eerder."

verzekeraars beleggen duurzamer 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus