Nieuws

IEX Investment Influential: De dames stomen op

Valentijn van Nieuwenhuijzen gaat nog aan kop bij de verkiezing van de IEX Investment Influential, maar er zitten vier dames op zijn hielen.

NN IP doet het momenteel het beste. De top 10 bestaat uit maar liefst vier professionals van de vermogensbeheerder uit Den Haag. 

Verder zitten de dames de heren op de hielen. En de top tien is netjes verdeeld - gender neutraal eigenlijk. Vijf om vijf van elk geslacht. 

En dat voor een doorgaans wat ouderwetse financiële sector. 

De tussenstand

Hieronder de top 10, donderdag net na de lunch. Dit is echt een momentopname, want over een half uur heeft u weer doorgeklikt en zijn er weer verschuivingen.

U kunt nog tot morgen vier uur stemmen in de voorrondes. Dan kijken wij welke 25 professionals er bovenaan staan en die gaan dan volgende week nog door voor een finaleplek. 

Morgenochtend laten we weten welke 25 professionals dat voorlopig zijn, eind van de dag dan voor het echie. Succes met stemmen nog even! 

  1. Valentijn van Nieuwenhuijzen (NN IP)
  2. Mary Pieterse-Bloem (ABN Amro MP)
  3. Edith Siermann (NN IP)
  4. Else Bos (DNB)
  5. Laura van Geest (AFM)
  6. Wopke Hoekstra (minFin)
  7. Mathijs Bouman (beurscommentator, econoom)
  8. Hester Borrie (NN IP)
  9. Arnoud Boot (UVA)
  10. Ewout van Schaick (NN IP)

Hoe werkt het?

U ziet steeds twee professionals in beeld. U kiest degene die u het meest invloedrijk vindt. En na deze week, dus op 9 maart, gaan de 25 professionals met de meeste stemmen door naar de finaleronde.

Eind van die week (op 13 maart) bepalen wij de winnaar. Op 16 maart weet u dan wie de financiële sector beschouwt als de meest invloedrijke beleggingscollega. 

Stem hier

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus