Nieuws

20 miljard dollar uit hedgefondsen in 2020

Volgens Goldman Sachs zullen beleggers in 2020 zo'n 20 miljard dollar weghalen uit hedgefondsen.

De zakenbank heeft in december onderzoek gedaan onder 444 beleggers die samen meer dan 1 biljoen dollar in hedgefondsen hebben geïnvesteerd of daarover adviseren. 

Beleggers zijn kritisch over hun hedgefondsbeleggingen omdat het merendeel achterblijft bij de markt. Over de laatste vijf jaar doen hedgefondsen het slechter dan een gemiddelde 60/40-portefeuille, zo becijferde Goldman. 

Dat is voor het eerst sinds de jaren 90. Beleggers halen hun geld weg bij managers, fees gaan noodgedwongen omlaag door minder rendement en minder klanten en de centralebankmaatregelen - gratis geld - helpen hedgefondsen ook bepaald niet. 

Last van concurrentie

Daarbij heeft de hedgefondssector flink last van concurrentie uit de passieve hoek en van kwantitatieve strategieën. 

Het gevolg is dat beleggers hun vermogen concentreren bij minder hedgefondsmanager en zoeken naar die managers die echt gespecialiseerd zijn in een bepaald stukje van de markt.  

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie