Nieuws

Wachten op de koersexplosie van Chinese A-aandelen

Wim-Hein Pals, hoofd aandelen opkomende markten bij Robeco, zit maximaal overwogen in Chinese A-aandelen.

Het is evident dat de Chinese economie en de beurs dit jaar hinder ondervinden van het corona-virus. Toch blijft Wim-Hein Pals, hoofd opkomende markten bij Robeco, positief over China, niet zozeer voor de eerstvolgende paar kwartalen, maar voor de komende jaren. Dat zegt hij in een interview met Citywire.

Pals, die sinds 1990 voor Robeco werkt, ziet het langzaam openen van de Chinese economie als de belangrijkste ontwikkeling in de opkomende markten van de voorbije 21 jaar. Het begon eind jaren zeventig met Deng Xiaoping, en is sinds 2000 in een stroomversnelling geraakt. Dat proces is nog steeds gaande.

Wel duur

Een van de aandelencategorieën waar Pals de laatste tijd zijn oog op heeft laten vallen zijn de zogeheten A-aandelen, die tot voor kort alleen voor de Chinezen zelf bestemd waren. Buitenlanders moesten het doen met Chinese noteringen in Hongkong en New York.

China is een bijzonder interessante markt voor actieve vermogensbeheerders, zegt Pals, “maar je moet wel selectief zijn, want over het algemeen zijn A-aandelen duur.”

Pals geldt als een van de grotere optimisten over opkomende markten en China in het bijzonder. Dat ligt enerzijds aan de hoge groei van opkomende markten, anderzijds aan de relatief lage waarderingen. “Aandelen uit opkomende markten worden verhandeld tegen een discount van 30% ten opzichte van aandelen uit hoogontwikkelde westerse industriestaten,” zei hij in december tegenover Boerse-online.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie