Nieuws

Vermogensbeheerders behalen 15,3% rendement

Dat is gemiddeld over 2019. Althans voor een neutraal profiel. Beleggers met een offensieve portefeuille deden het veel beter.

Beleggers met een zeer offensief profiel behaalden een rendement van 24,4% gemiddeld, zo blijkt uit de ProNL Index van Finner

Beleggers met een defensief profiel behaalden een rendement van 6,2%. Volgens Finnen zijn de verschillen tussen de zeer defensieve en zeer offensieve profielen opvallend.

"Dit kon bij sommige partijen oplopen tot meer dan 25 procentpunt over het hele jaar. Portefeuilles waarin obligaties de zwaarste weging hebben wisten in sommige gevallen zelfs niet de verliezen van 2018 te compenseren. Dit terwijl meer dan 30% rendement in een zeer offensief profiel mogelijk bleek."

Rendement 2019 profielfondsen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus