Nieuws

Rob Labadie neemt belang in Topfund

Rob Labadie heeft per 22 januari 2020 een aandeelhoudersbelang van 20% in Topfund. Met deze stap wordt hij per 1 februari tevens medebestuurder van de vermogensbeheerder. Met managing partner Bryan Houben zal hij de beleidslijnen verder uitzetten.

Rob Labadie, die eerder werkte voor onder meer Van Lanschot Bankiers en Theodoor Gilissen, werd medio vorig jaar al door Topfund aangetrokken als lid van de Raad van Commissarissen.

Naast de ervaring die Labadie opdeed bij diverse banken heeft hij ook in het bestuur gezeten van twee pensioenfondsen, waaronder de Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot, en is hij nu nog lid van de Raad van Toezicht van pensioenfonds PHJ.

In zijn nieuwe rol wordt Labadie medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Topfund, waar hij het High Frequency Daytrading fonds samen met managing partner Bryan Houben verder vorm zal gaan geven.

Rob Labadie van Topfund

Houben is ervan overtuigd dat de bestuurlijke ervaring van Labadie Topfund naar een hoger plan zal tillen. “Daarnaast zie ik er natuurlijk naar uit om samen met een zwaargewicht als Rob de grote interesse van beleggers in ons fonds in goede banen te leiden.”

Alternatief beleggingsfonds

Topfund is vorig jaar met een alternatief beleggingsfonds op de Nederlandse vermogensbeheermarkt gestart. De strategieën kenmerken zich door in te spelen op valutakoersvolatiliteit en prijsdiscrepanties tussen de verschillende aanbieders en de richting van de koers aan de markt over te laten.

Morgen vertelt Houben daar in een interview op IEXProfs meer over.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen