Nieuws

BNY Mellon IM lanceert absolute return global convertible-fonds

BNY Mellon IM heeft het Absolute Return Global Convertible Fund in de markt gezet.

Het Absolute Return Global Convertible Fund richt zich op converteerbare obligaties wereldwijd. Het fonds wordt geleid door Frank Campana en James Doolin van Insight Investment, onderdeel van BNY Mellon Investment management.

Insight Investments is geen kleintje in de beleggingswereld. Het heeft 789 miljard dollar onder beheer. Doel van het fonds is het behalen van een aantrekkelijk risico-gecorrigeerd rendement middels het beleggen in aantrekkelijk gewaardeerde converteerbare obligaties, waarbij het aandelenrisico wordt beperkt door dynamische hedging.

Op basis van waar we nu zitten in de economische cyclus verwachten Campana en Doolin de komende tijd de nodige volatiliteit in de markt van converteerbare obligaties. Dit maakt het voor hen eenvoudiger de krenten uit de pap te halen, zeggen zij.

Florerende markt

De selectie van de convertibles vindt plaats op basis van top-down macro-economische thema’s en bottom-up analyse van bedrijven en sectoren. Het fonds is beschikbaar voor professionele beleggers in Oostenrijk, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Ook de markt van converteerbare obligaties heeft in de afgelopen tien jaar gefloreerd. Een breed gespreid mandje van convertibels wereldwijd deed (in dollars) ruim 9% per jaar.

Vorig jaar was een topjaar met +18%, maar toen kwamen enkele positieve ontwikkelingen samen, zoals dalende rentes en stijgende aandelenkoersen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus