Nieuws

Olaf Sleijpen directielid DNB

Olaf Sleijpen is voorgedragen voor benoeming tot directielid van DNB. De benoeming gaat in per 1 februari.

Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB heeft minister Hoekstra van Financiën Sleijpen vrijdag voorgedragen voor benoeming bij koninklijk besluit.

Sleijpen neemt de portefeuille waar voor Job Swank, die wegens langdurige ziekte sinds juni vorig jaar zijn functie als directielid niet kan uitoefenen. Sleijpen is momenteel divisiedirecteur bij DNB. Hij wordt in zijn nieuwe functie als directielid verantwoordelijk voor de portefeuille Monetaire Zaken.

Olaf Sleijpen was de laatste negen jaar divisiedirecteur bij DNB. Daarvoor had hij managementfuncties bij pensioenuitvoerder APG en pensioenfonds ABP. Tussen 2001 en 2004 was Sleijpen adviseur van Wim Duisenberg bij de Europese Centrale Bank.

Hij studeerde economie aan de Universiteit Maastricht, en promoveerde in de macro-economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen