Nieuws

Special - Rendement 2020

Hoe zijn dit jaar de kaarten geschud in de steeds moeilijker search for yield? Lees het in ons online magazine RENDEMENT 2020.

Na het onverwacht fraaie beursjaar 2019 is de nerveuze zoektocht naar rendement opnieuw van start gegaan. Waar, temidden van de extreem lage rentes en opgelopen waarderingen, is nog echte waarde te vinden en liggen er nog kansen om ook in 2020 weer met een ruime plus te eindigen?

Voor deze special bestudeerden we niet alleen de (weinig ambitieuze) marktconsensus en de factoren die dit jaar bepalend zullen zijn voor het sentiment, maar maakten ook een rondgang langs een reeks uiteenlopende partijen die ieder hun eigen kijk hebben op het behalen van rendement in 2020. 

  • Volgens de specialisten van BNP Paribas AM bevindt de goldilocks-economie zich in een precair evenwicht en is het zaak om behoedzaam te navigeren,
  • De oprichters van het nieuwe Topfund hebben hun fonds ingericht om in 2020 in alle marktomstandigheden te kunnen verdienen,
  • Janus Henderson zoekt het in een verbreding van de blik: niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk rendement telt in 2020,
  • En CIO Rick Lacaille van  State Street ziet nog altijd de meeste kansen in Amerika, hoe late cycle die economie ook is. Een groot Amerikaans infrastructuurprogramma zou de kers op de taart kunnen zijn.

Lees het alemaal in de online special RENDEMENT 2020:

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen