Nieuws

Apen beleggen beter: +34%

Blue Monday is voorbij en we willen u geen depressie aanpraten, maar beursgorilla Jacko doet het weer eens veel beter dan de index.

De beleggende gorilla laat al jaren de beursindex en het gros van de Nederlandse beleggers ver achter zich. In 2019 flikte Jacko het gewoon weer: zijn selectie van Nederlanse aandelen behaalde een rendement van maar liefst 34%.

De AEX-index bleef afgelopen jaar steken op een - op zich ook niet verkeerde - winst van 24%. Daarmee voegt de beursgorilla weer een trofee toe aan zijn indrukwekkende prijzenkast: in de laatste twintig jaar presteerde hij al vijftien maal beter dan de index.

Sinds de milenniumwisseling heeft Jacko zijn vermogen meer dan verdubbeld (+147%). En dat zonder dividenden mee te tellen (die telt de AEX ook niet mee). De AEX-index staat nog altijd ónder het niveau van 1 januari 2000.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen