Nieuws

Amundi voorspelt spoedige comeback Europese waarde-aandelen

De Franse vermogensbeheerder Amundi AM rekent op een spectaculaire comeback van Europese waarde-aandelen. Rare jongens die Fransen?

Europese aandelenmarkten gaan profiteren van de rotatie van groei- naar waarde-aandelen. Het is een ontwikkeling die in september 2019 begon en dit jaar doorzet. Dat zeggen Kasper Elmgreen (hoofd aandelen) en Andreas Wosol (hoofd waarde-aandelen) van Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi. 

Ook zij constateren dat het rendement van waarde-aandelen al bijna 13 jaar op rij minder is dan dat van groeiaandelen. Dat gaat veranderen, schrijven Elmgreen en Wosol in de publicatie Time for a flight to cyclical value in European equity. De tijd is rijp voor de aanschaf van cyclische waarde-aandelen uit Europa.

Argumenten? Het stabiele rentebeleid door centrale banken in combinatie met een stijgende wereldwijde productie helpt obligatierendementen. Dat is positiief voor enkele traditionele waardesectoren zoals financiële instellingen en consumentengoederen. Bovendien tonen beleggers meer interesse in Europa door geopolitieke verbeteringen, terwijl  Europese aandelen relatief goedkoop zijn.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Waardesectoren, zoals financiële dienstverlening, telecom, mijnbouw en nutsbedrijven, zijn in Europa sterk vertegenwoordigd. Tech is meer een Amerikaanse en Aziatische aangelegenheid. Bij rotaties van groei naar waarde is Europa daarom spekkoper, zo laat het verleden zien. 

De Amundi-specialisten verwachten dat verdere ondersteuning van de aandelenrotatie komt van meer overheidsuitgaven door Europese landen, hetgeen de interesse onder beleggers naar Europese aandelen verder zal aanwakkeren.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Kleine disclaimer: Amundi is niet de eerste vermogensbeheerder die grote kansen ziet voor waarde-aandelen. Al jaren wordt geroepen dat beleggers roteren van groei- naar waarde-aandelen. Dat is nog niet gebeurd. Tech is al vele jaren de baas, en er zijn genoeg redenen te bedenken waarom dat nog even zo blijft.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?