Nieuws

Vooral duurzame ETF-markt groeit hard

De vraag naar duurzame- en obligatie-ETF's stuwde vorig jaar de omzet van ETF-grootmacht iShares. De dochter van BlackRock had eind 2019 voor 2,2 biljoen dollar aan ETF's uitstaan. Dat is een derde van de totale ETF-markt.

De groei van de markt voor ETF’s heeft zich in 2019 doorgezet. Het wereldwijde ETF-vermogen van iShares, dochter van BlackRock, steeg afgelopen jaar dankzij een netto instroom van 185 miljard dollar tot 2,2 biljoen dollar.

iShares blijft daarmee wereldwijd marktleider met een markaandeel van 33%. In Europa steeg het door iShares beheerde vermogen met 60 miljard dollar tot meer dan een biljoen dollar. In Europa heeft iShares circa 45% van de markt in handen.

De sterkste groei bij iShares zat in de categorie duurzame ETF’s, met een instroom van twaalf miljard dollar tot 22 miljard dollar. De grootste groei werd behaald in de markt voor vastrentende-ETF’s, waar iShares 112 miljard dollar binnenhaalde.

Lees ook: UBS AM zet in op duurzame ETF's

Kirst Kuipers van iShares: “Afgelopen jaar wonnen vooral obligatie-ETF’s aan populariteit. Daarnaast neemt de vraag naar mogelijkheden voor ESG-beleggen in alle regio’s snel toe, waarbij Nederlandse beleggers in de kopgroep zitten. We hebben vorig jaar aanzienlijk geïnvesteerd in ons aanbod van ESG-ETF’s."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus