Nieuws

NN IP gaat contrair

Uit een rondvraag van NN IP blijkt dat aandelenbeleggers vooral kansen zien in de opkomende markten en het VK. NN IP zelf gaat juist voor de aandelenregio's EU en Japan. Wie krijgt er gelijk?

Beleggers zien vooral kansen in aandelen in opkomende markten. Zij geven ook de voorkeur aan Britse aandelen, want die zijn relatief goedkoop. Dat is de uitkomst van een rondvraag van NN Investment Partners. "Beleggers hebben een positiever beeld van aandelen uit opkomende markten (EM) dan vorig jaar. De helft van de beleggers gaf toen aan de regio aantrekkelijk te vinden. Dat is nu 67%."

De visie van NN IP is een totaal andere. Britse aandelen blijven risicovol, want een harde Brexit is nog altijd mogelijk. De opkomende markten worden onderwijl geconfronteerd met aanhoudende tegenwind van het handelsconflict tussen de VS en China en de toenemende sociale onrust.

Naast de protesten in Hongkong en de toenemende sociale onrust op andere plekken in de wereld, strijden de opkomende markten tegen de aanhoudende handelsonzekerheid die volgens NN IP niet zal worden opgelost met een tussentijdse overeenkomst. Zwakkere valuta's beperken daarbij de mogelijkheden voor verdere monetaire versoepeling.

Meer dan goedkoop

Waarom NN IP dan wel wat ziet in de aandelenregio's Japan en EU? "Omdat Japanse en eurozone-aandelen momenteel met een grote discount ten opzichte van de VS handelen," zegt Ewout van Schaick (foto), hoofd Multi Asset bij NN IP.

"Japan ondergaat structurele hervormingen die extra aandeelhouderswaarde opleveren. De eurozone wordt overwogen, omdat mogelijke fiscale stimulansen echt een game changer zijn."

Ewout van Schaick van NN IP

Het multi asset-team van NN IP voorspelt dat de lange verwachte verschuiving van groei- naar waardeaandelen in 2020 eindelijk gaat plaatsvinden. Dat zou aandelen uit de eurozone en Japan bevoordelen ten opzichte van die uit de VS, waar groeibedrijven dominanter zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus