Nieuws

Robeco bouwt obligatierisico's af

Hoge waarderingen en het naderende einde van de economische - en kredietcyclus nopen Robeco risicovolle obligaties om te wisselen voor veiliger soort.

Hoge waarderingen voor high yield en piekende emerging market-obligaties dwingen Robeco meer obligaties met hogere kredietratings in portefeuille te hebben, melden strategen van het Credit Team in hun nieuwste outlook.

High yield-obligaties hebben het dit jaar goed gedaan, maar het is zeer de vraag of deze trend aan zal houden. "Terwijl de focus dit jaar lag op de outperformance van obligaties met een BB-rating ten opzichte van die met CCC-ratings, zien we recent ook het segment met B-ratings onder druk komen," aldus Jamie Stuttard, hoofd Global Macro Fixed Income.

De liquiditeit op de schuldenmarkten kan een probleem worden, om te beginnen in de markt voor private debt, waar de leverage afgelopen tijd is toegenomen, waarschuwt Stuttard.

Risico afbouwen

"De groei van multi-asset credit-fondsen, afgekort tot MAC, maakt dat publieke en private markten meer dan ooit gelinkt zijn. Als multi-assetbeleggers risico moeten afbouwen, zal dat zich niet tot één segment beperken."

Als bijvoorbeeld de markt voor bedrijfsleningen meer barsten gaat vertonen, ligt het voor de hand om spillover-effecten naar de high yield-obligatiemarkt te verwachten.

Met zowel de economische als de kredietcyclus in een zeer vergevorderd stadium is het in deze marktomstandigheden volgens de obligatiebeleggers van Robeco tijd om risico af te bouwen. Met het oog op de matige economische vooruitzichten voor 2020 geeft het team voor de eigen portefeuilles daarom de voorkeur aan investment grade boven high yield-obligaties.

raex

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie