Nieuws

VS the place to be voor beleggers

De VS blijven volgens hedgefondsmanager Kyle Bass nog decennialang de beste plek om te beleggen.

De Verenigde Staten hebben een goed werkende rechtsstaat; ze hebben de best functionerende economie; en zijn het meest innovatief.

“Er is momenteel in de wereld geen betere regio om te beleggen dan de VS”, zegt hedgefondsmanager Kyle Bass van Hayman Capital Management in een interview met Marketwatch.

Volgens Bass zijn er momenteel risico's die de Amerikaanse beurs nadelig kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het handelsconflict met China dat komende zondag weer een nieuwe fase in gaat. Maar zijn verwachting is dat "we daar uiteindelijk ook wel doorheen zullen modderen.”

VS exceptioneel

Bass verwacht bovendien dat de VS zijn exceptionele kracht (en overwicht tegenover andere delen van de wereld) nog lange tijd zal behouden. “Ik denk dat er de komende tien tot twintig jaar geen betere plek is om te investeren dan in de Amerikaanse jeugd en Amerikaanse ondernemers.”

Dat wil overigens niet zeggen dat 2020 een makkelijk jaar wordt voor de VS. Bass hoopt dat de Fed genoeg instrumenten ter beschikking heeft om de economie uit een recessie te houden. Maar dat er een groeivertraging aan zit te komen, is voor hem zeker gezien de grote problemen in Europa en China.

Geen fan van Europa en China 

Bass is dus minder te spreken over de vooruitzichten voor Europa en China. Toch was hij vorig jaar ook behoorlijk negatief over de Amerikaanse economie en beurs. Hij verwachtte een recessie en dacht dat aandelen daardoor 2019 lager zouden eindigen dan 2018. Achteraf volledig ten onrechte. 

Andere keren was Bass gelukkiger met zijn voorspellingen. Dat geldt met name voor de kredietcrisis van 2007 waarin hij veel geld verdiende met de handel in hypotheekderivaten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus