Nieuws

Goldman: Babybearmarkt voor obligaties

Goldman Sachs waarschuwt beleggers voor een mini-obligatiebearmarkt volgend jaar.

Als The Firm gelijk krijgt, zou dat een verstoring in ultralange bullmarkt voor obligaties betekenen. Die bullmarkt begon in de jaren 80 met de daling van rentetarieven met dubbele cijfers naar enkele cijfers.

Het lijkt een beetje vergezocht, een bearmarkt voorspellen terwijl de seinen voor markt en economie bepaald nog niet op rood staan. Goldman denk dat de Fed volgend jaar wel klaar is met steunen, de economische groei weer aantrekt en de rente weer op zal kruipen.

"Hoewel we voorzichtig optimistisch zijn over de wereldeconomie, voorspellen we volgend jaar slechts matig hogere tienjaars staatsobligatie-opbrengsten," schrijft Goldman. Vandaar dat de vermogensbeheerder niet verder durft te gaan dan het voorspellen van een babybearmarkt en beleggers zeker niet aanraadt zich schrap te zetten voor een echte obligatiecrash.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus