Nieuws

J.P. Morgan AM lanceert duurzaam EM-aandelenfonds

J.P. Morgan Asset Management lanceert het JPMorgan Funds Emerging Markets Sustainable Equity Fund. Het is volgens de vermogensbeheerder een van de eerste duurzame EM-aandelenfondsen in de industrie.

Het fonds zal worden beheerd door portefeuillemanagers Amit Mehta en John Citron. Beide portefeuillemanagers, werkend vanuit Londen, maken deel uit van het Global Emerging Markets (GEM) Fundamental Team van J.P.Morgan AM.

Het GEM-team, onder leiding van Austin Forey, houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de integratie van ESG- risicoanalyse en engagement met bedrijven. Vorig jaar heeft het team bijna 5.000 gesprekken gevoerd met bedrijven in opkomende markten.

Afvalrace

De fondsmanagers zullen EM-aandelen screenen om niet-duurzame sectoren en bedrijven te vermijden, waarbij ze twee criteria hanteren:

  1. Uitsluitingen op basis van normen en principes.
  2. Eigen uitsluitingen op basis van diepgaand eigen onderzoek.

De fondsmanagers proberen bij de overgebleven bedrijven de duurzame leiders te identificeren.

Massimo Greco, hoofd EMEA Funds bij J.P. Morgan Asset Management: “Duurzaam beleggen is van cruciaal belang in opkomende markten. Wij zijn van mening dat het essentieel is voor een op de lange termijn gerichte beleggingsbenadering die streeft naar het leveren van de beste resultaten."

Het fonds zal een Total Expense Ratio hebben van 1,05 basispunten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?