Nieuws

Rendementen Gilts te mager

Britse staatsobligaties bieden onvoldoende rendement en de verkiezingen kunnen een negatief effect hebben op obligatieprijzen, vreest Pimco.

Andrew Ball, de CIO Global Fixed Income van Pimco, was door alle Brexitperikelen al geen groot fan van Britse staatsobligaties.

Echter, met nieuwe verkiezingen op komst op 12 december, is zijn de gilts met stip zijn minst favoriete obligaties geworden. 

Ball ziet dat politieke partijen kiezers allemaal dure beloften maken die ook betaald moeten worden. De Conservatieven hebben het bijvoorbeeld over een infrastructuur revolutie. Gefinancierd met leningen tegen lage rentes. 

Het is al zo laag

Hij is bang dat de nieuwe Britse regering straks flink bij moet lenen om al die beloften na te kunnen komen.

Dat betekent dat er nieuwe obligaties uitgegeven zullen worden en het rendement op de gilts is al zo laag, klaagt Ball in de FT

Als u ze niet hoeft te hebben, dan is het logisch om ze onder te wegen, zegt hij. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie