Nieuws

Think ETF’s wijzigt naam in VanEck

Op de kop af tien jaar nadat Martijn Rozemuller en Gijs Koning Nederlands eerste ETF-aanbieder, Think ETF’s, hebben opgericht, krijgt het bedrijf een nieuwe naam. De merknaamwijziging volgt op de overname door VanEck die ruim anderhalf jaar geleden plaatsvond.

“Een uniforme naam wereldwijd is essentieel om onze groeiambities te realiseren. Onze doelstelling op de lange termijn is om één van de tien grootste aanbieders van ETF's in Europa te worden, net zoals we dat nu al zijn in de VS," zegt Martijn Rozemuller, die tegenwoordig leiding geeft aan alle Europese activiteiten van VanEck.

Martijn Rozemuller

VanEck heeft wereldwijd 51 miljard dollar in beheer. In de VS neemt het volgens ETF.com de zevende plek in van grootse ETF-aanbieders (gegevens per 31 oktober 2019).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus