Nieuws

Profielfondsen: Gemiddeld 12,7% rendement in 2019

Een profielfonds leverde beleggers in 2019 tot nu toe gemiddeld 12,7% aan rendement op, zo becijferde Finner.

In het derde kwartaal van 2019 blijft de groei van de rendementen in alle profielen sterk. Hoewel augustus een kleine min noteerde voor de meeste partijen, was het kwartaal als geheel (sterk) positief, schrijft Finner in een update

In 2019 ligt het rendement van profielfondsen op gemiddeld 12,7%. Het profiel zeer defensief rendeerde 6,8% tot 18% voor een zeer offensief profiel.

Zowel profielen met overwegend obligaties, als profielen met meer aandelen deden het erg goed. Gemiddeld is er in 2019 tot en met september 12,7% rendement behaald.

Rendement 2019 profielfondsen

Actief versus passief

Finner houdt niet alleen de rendementen van de profielfondsen van vermogensbeheerders bij, het vergelijkt ook het rendement van actief beheer met passief vermogensbeheer.

Het derde kwartaal valt in het voordeel uit van de passieve beheerders. Zij wisten een rendement te behalen dat hoger was in alle drie de profielen. De voorsprong liep op van 0,1 procentpunt in het defensieve profiel tot 0,7 procentpunt in het offensieve profiel.

Rendement 2019 profielfondsen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus