Nieuws

Vanguard verlaagt kosten ETF's en indexfondsen

Vanguard heeft de kosten van zijn ETF's en indexfondsen verlaagd. De gemiddelde kosten voor alle Nederlandse Vanguardfondsen bedragen nu 0,20%.

Vanguard heeft de kosten verlaagd voor dertien ETF’s en achttien indexfondsen. Het aanbod van Vanguard in Nederland, inclusief ETF’s, indexfondsen en actief beheerde fondsen, heeft nu een gemiddeld doorlopend kostencijfer (OCF) van 0,20%.

Vanguard’s indexfondsen in Nederland hanteren nu een gemiddelde OCF van 0,16%. De ETF’s hebben een bijgesteld gemiddelde OCF van 0,12%.

Sean Hagerty, hoofd Europa Vanguard: “Nog steeds heerst de misvatting dat hoe meer beleggers betalen voor een investering, hoe beter deze zouden moeten presteren. In werkelijkheid is het zo dat de kosten van invloed zijn op het rendement van beleggers – elke euro die wordt uitgegeven aan beleggingskosten, is een euro minder rendement. Beleggers hebben geen controle over de markten, maar wel over de beleggingskosten die ze maken.”

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Kosten zijn niet alles

Overigens zijn er nog altijd vermogensbeheerders die betogen dat goede beleggingsresultaten niet alleen het gevolg zijn van lage kosten. Robeco bijvoorbeeld maakt vandaag reclame voor een kritisch onderzoek naar de rendementen van ETF's. Die vallen tegen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus