Nieuws

Impeachment voor beleggers oninteressant

Vermogensbeheerder Amundi AM maakt zich niet zo veel zorgen over een afzettingsprocedure tegen Trump. Veel erger zou een populaire linkse tegenkandidaat zijn bij de verkiezing in 2020.

De kans dat het Amerikaanse Congres een afzettingsprocedure begint tegen Donald Trump is groot. Maar de kans dat hij daadwerkelijk wordt afgezet is klein, omdat daar in de Senaat geen meerderheid voor is. 

Toch zal een impeachment-procedure heel vervelend zijn voor Trump. Het kan voor vertraging zorgen van nieuwe wetgeving. Maar het zal niet of nauwelijks effect hebben op de reële economie?

Democratische presidentskandidaat

Althans, dat is de mening van analisten van Amundi Asset Management. De effecten op de economie zijn in Amundi’s basisscenario verwaarloosbaar. De effectenmarkten kunnen wel even kort schrikken, maar dat kan nooit van lange duur zijn.

Amundi denkt dat het voor de beurs veel belangrijker is of er een populaire tegenkandaat opstaat bij de Democraten, die uit is op meer regelgeving en hogere overheidsuitgaven, gefinancierd met  belastinggeld. Dat kan voor een echte schrikreactie zorgen.

Defensief

Voor Amundi is dit de belangrijkste reden voorzichtig te zijn met Amerikaanse aandelen. Daarnaast speelt ook het groeiende gevaar van een recessie een rol.

Die twee dingen samen leveren een defensief aandelenadvies op, waarbij de voorkeur van Amundi uitgaat naar kwaliteitsaandelen met een niet zo hoge koers-winstverhouding.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie