Nieuws

Nieuwe banken groeien niet zo hard

De groei van disruptors in de bankensector is niet zo wervelend als wordt gedacht.

Nieuwe digitale banken hebben veel minder klanten dan de aantallen die zij de media inslingeren, vooral het aantal actieve klanten valt in de praktijk tegen, schrijft banken.nl.

"In landen waar het financiële systeem nog stevig in ontwikkeling is krijgen ze vaste voet aan de grond, maar in landen als Nederland, Duitsland of de VS is het aantal overstappers mondjesmaat. Toch kunnen grote banken maar beter waakzaam zijn, ondanks het vertrouwen dat zij genieten van de meerderheid. Dat zijn enkele uitkomsten uit een rapport van Kantar."

"Banken als Revolut of N26 hebben honderden miljoenen aan financiering opgehaald vanwege veelbelovende economische prestaties. Vergezeld van concullega’s als Monzo, Starling en in Nederland Bunq en Knab vertellen ze in de media graag dat ze explosief groeien en dat de bankensector zijn langste tijd heeft gehad."

Maar dat verschilt nogal per land. Nieuwe banken weten vaak veel nieuwe klanten aan zich te binden, maar vaak zijn dat consumenten die de app graag willen uitproberen en niet meteen al hun geldzaken van hun bank-oude-stijl overhevelen naar de nieuwe bank.  

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie