Nieuws

De meest succesvolle assetmanagers in China

UBS Asset Management, J.P. Morgan Asset Management en BlackRock zullen wel eens de drie succesvolste buitenlandse assetmanagers kunnen worden in China.

Alle drie de assetmanagers hebben zich duidelijk gecommiteerd aan groei in China, aan hun Chinese bedrijfsonderdelen en zijn een herkenbaar merk voor particuliere beleggers. 

Broadridge Financial Solutions heeft onderzoek gedaan onder 60 internationale assetmanagers. Uit dit onderzoek, de China Navigator Report, blijkt dat UBS Asset Management, J.P. Morgan Asset Management en BlackRock het beste gepositioneerd zijn om succesvol te zijn met hun activiteiten op het Chinese vaste land. 

Het onderzoek is onder andere gebaseerd op het beheerd vermogen in China, het bereik van de assetmanagers, de kracht van hun lokale bedrijfsonderdelen, de merkperceptie, hun wereldwijde kracht en in hoeverre China een prioriteit van de assetmanagers is, schrijft Citywire.   

Bekendheid belangrijk

UBS komt als beste uit de bus als het bijvoorbeeld gaat om lokale kracht en de assetmanager staat bovenaan het populariteitslijstje van Chinese retailbeleggers. J.P. Morgan is net als UBS vrij bekend in China.

BlackRock heeft als grootste assetmanager wel de omvang, maar nog niet de bekendheid in China. Vandaar de derde plek. 

De top 10 van succesvolle, internationale assetmanagers in China wordt aangevuld door Invesco, DWS, Allianz Global Investors, Schroders, AXA Investment Managers, Credit Suisse en HSBC. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie