Nieuws

52.000 Europese bankbanen weg

Na Deutsche Bank, Santander en Barclays gaat Commerzbank weer beginnen met een nieuwe ronde van ontslagen. Dit jaar zijn er in Europa al meer dan 52.000 bankbanen geschrapt.

Dat is verreweg het overgrote deel van de 60.000 bankbanen die dit jaar verloren zijn gegaan. Europa heeft (het meest) te maken met economische neergang en negatieve rentes. 

Dus daar zijn banken het hardst aan het snijden in de kosten, schrijft Bloomberg. Commerzbank doet deze week nog een schepje bovenop zijn kostenbesparingen door 4300 banen te schrappen.

De Duitse bank is al drie jaar bezig met afslanken. Deutsche Bank wil tot 2022 18.000 werknemers minder op de salarisrol hebben staan.

De banen die verloren gaan, zijn vooral ouderwetse bankbanken. Aan de (fin)techkant zoeken de grootbanken wel nieuwe werknemers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie