Nieuws

Nobel Vermogensbeheer wordt Oyens & Van Eeghen

Delen Private Bank, een Belgische nichespeler in private banking, neemt Nobel Vermogensbeheer over. Delen Private Bank opereert in Nederland onder de naam Oyens & Van Eeghen.

Nobel Vermogensbeheer en Oyens & Van Eeghen gaan voortaan samen door het leven onder de naam Oyens & Van Eeghen. Delen Private Bank neemt de cliënten en medewerkers van Nobel Vermogensbeheer over.

Zij worden in de loop van de volgende maanden geïntegreerd in Oyens & Van Eeghen. Op 31 augustus 2019 bedroeg het beheerd vermogen bij Nobel Vermogensbeheer ruim 260 miljoen euro.

Volgens Bart Tishauser, algemeen directeur van Nobel Vermogensbeheer, pakt de overname gunstig uit voor zijn klanten. “Nobel Vermogensbeheer staat garant voor een onderscheidende persoonlijke dienstverlening op maat. Ons DNA vinden we moeiteloos terug in de waarden van Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen. Dankzij de schaalvergroting kunnen we onze cliënten voortaan nog beter bedienen, onder meer dankzij de sterk uitgebouwde afdelingen vermogensbeheer,  vermogensplanning en de digitale oplossingen.”

Voorzichtige groeistrategie

De overname van Nobel Vermogensbeheer past volledig binnen de voorzichtige groeistrategie van Delen Private Bank in Nederland, dat sinds 2015 via de overname van Oyens & Van Eeghen aanwezig is in Nederland. Frederik Baert, algemeen directeur van Oyens & Van Eeghen: “We zijn erin geslaagd het model van Delen Private Bank succesvol te implementeren. Dat resulteerde in een stijging van het aantal cliënten." 

Oyens & Van Eeghen telt ondertussen vier kantoren: in Amsterdam, Den Bosch en sinds dit jaar ook in Heerenveen en Valkenburg. Baert: "Met Nobel Vermogensbeheer steken we opnieuw een tandje bij.”

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De huidige directieleden van Nobel Vermogensbeheer en Oyens & Van Eeghen. Van links naar rechts: Suzanne Band, Frederik Kalff, Bart Tishauser, Eric Lechien, Frederik Baert en Arnout van den Berk.

Bart Tishauser, algemeen directeur van Nobel Vermogensbeheer, komt in het bestuur van Oyens & Van Eeghen, naast Frederik Baert, Frederik Kalff en Vanessa Geudens. Tishauser zal toezien op de vlotte afwikkeling van de integratie. Hij staat ook garant voor de continuïteit van de dienstverlening voor de cliënten van Nobel vermogensbeheer.

De twee andere directeuren van Nobel Vermogensbeheer, Suzanne Band en Arnout van den Berk, zullen zich toeleggen op relatiebeheer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen