Nieuws

Robeco lanceert duurzaam high conviction EM-fonds

Robeco lanceert het fonds Sustainable Emerging Stars Equities. De onderliggende strategie leidt volgens de assetmanager tot een aanzienlijk beter ESG-profiel dan zijn benchmark, terwijl wordt gestreefd naar het behalen van rendementen die beter zijn dan dezelfde benchmark.

De geconcentreerde portefeuille van het nieuwe Robecofonds zal bestaan uit ongeveer 35-50 participaties, wat resulteert in een active share van meer dan 80%. Aandelenselectie vindt plaats uit een duurzaam aandelenuniversum op basis van top-down landenanalyse en bottom-up aandelenideeën.

Het fonds wordt beheerd door Jaap van der Hart en Fabiana Fedeli (zie foto), leden van het Emerging market equity-team van Robeco, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Het nieuwe fonds is een aanvulling op Robeco's bestaande Stars-fondsen, allemaal high conviction-fondsen.

Fabiana Fideli van Robeco

Robeco Sustainable Emerging Stars Equities is inmiddels genoteerd in Luxemburg en is beschikbaar voor institutionele en particuliere beleggers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus