Nieuws

De vijftien grootste beleggingsrisico's van nu

De beleggingsrisico's van vandaag zijn niet die van gisteren, zo blijkt uit de risico-analyse van denktank The Thinking Ahead Institute. Wat moeten beleggers tegenwoordig vooral vrezen?

Klimaatverandering is het grootste risico dat bedrijven, dus ook beleggers, lopen. Daarna komen een volledige handelsoorlog en de gevolgen van cyber oorlogsvoering.

Dat is de uitkomst van de nieuwste risico-analyse van The Thing Ahead Institute, een dochter van Willis Towers Watson. De andere twaalf risico's vindt u in onderstaand lijstje.

Grootste risico's voor beleggers

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Zes jaar geleden voerde het onderzoeksbureau een zelfde soort exercitie uit. Toen kwamen daar andere risico's uit. Natuurlijk, klimaatverandering stond toen ook hoog genoteerd, maar het grootste risico van toen (grondstoffenschaarste) is tegenwoordig een minder groot gevaar.

In 2013 heerste nog grote angst voor een economische depressie, deflatie, een verzekeringscrisis en terroristische aanvallen. Die risico's hebben zes jaar later de risicolijst niet gehaald.

Grootste risico's voor beleggers

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus