Nieuws

San Lie naar ASN Beleggingsfondsen

San Lie begint als hoofd portfoliomanagement bij ASN Beleggingsfondsen. "Ik ga met een frisse en onbevangen blik kijken wat er verbeterd kan worden."

San Lie, die in 2017 de functie van hoofd research bij Morningstar opgaf om een nieuw bestaan op te bouwen in Qatar, en na terugkomst West bay Investment Consultancy oprichtte, wordt nu hoofd portfoliomanagement bij ASN Beleggingsfondsen. De reden van de nieuwste carrièrestap?

"Ik wilde heel graag verder met duurzaam en impact investing, na bij Morningstar de Sustainability-ratings mede te hebben geïnitieerd en als adviseur voor Lendahand gewerkt te hebben. ASN is in Nederland echt voorloper op dat terrein, en heeft ook ambities om dat verder uit te bouwen."

"Dat ik voor het eerst in mijn leven op de fiets naar kantoor kan, is een plezierige bijkomstigheid, al is het maar dat ik mijn eigen ecologische voetafdruk daarmee kan verlagen."

Nieuwe functie

San Lie gaat werken voor de beleggingsfondsentak, die naast de duurzame aandelenfondsen ook de obligatiefondsen, mixfondsen en het groenprojectenfonds en microkredietfonds beheert.

Het totaal beheerde vermogen bedraagt circa vier miljard euro. "ASN Bank is een belangrijke distributeur, maar de fondsen liggen ook bij de meeste andere banken op schap, juist vanwege het uitgesproken en daarmee ook onderscheidende karakter."

In de nieuw gecreëerde rol van hoofd portfoliomanagement wordt San Lie verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het duurzame en financiële portfoliomanagementbeleid van de beleggingsfondsen van ASN. "Dat doen we deels in huis, deels in partnership met partijen als Triple Jump, FMO, Kempen, Actiam en Impax. Ik ga met een frisse en onbevangen blik kijken wat er verbeterd kan worden."

Financieel rendement

San Lie: "Bij ASN zijn de duurzaamheidscriteria vrij strikt. Een aantal sectoren, zoals de oliesector en banken, wordt compleet uitgesloten. In andere sectoren is ASN echt op zoek naar die bedrijven die helpen de wereld te verbeteren, maar daarnaast ook financieel rendement opleveren."

San Lie zal rapporteren aan Bas-Jan Blom, een van de twee directieleden. Zijn team bestaat uit de fondsmanagers van de ASN-fondsen, de duurzaamheidsmanager en een aantal analisten.

Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Assetallocatie