Nieuws

China geen demografische tijdbom

Beleggers maken zich ten onrechte druk om de vergrijzing in China, vindt Robert Marshall-Lee van BNY Mellon.

Marshall-Lee beheert het BNY Mellon Global Emerging Markets fund en is strategy investment leader voor emerging en Aziatische aandelen.

Tegen Citywire zegt hij dat beleggers niet zozeer naar de ouderen moeten kijken, maar naar de groep jonge mensen. Die worden in China steeds welvarender en zij zijn met meer dan de jongeren in het westen. 

Bovendien hebben de ouderen veel kleinere pensioenaanspraken dan de ouderen in het westen. Ze zijn niet zo duur dus. De steeds welvarende wordende jongere inwoners van China gaan ondertussen steeds meer op ons lijken.

Op vakantie

Waar het eerst nog hip was om vooral dingen te kopen met hun geld, geven ze nu steeds meer uit aan ervaringen. Dus niet de koelkasten en dure tassen zijn in, maar uitstapjes en vakanties. 

Volgens Marshall-Lee zitten hotels niet alleen meer vol met reizende vijftigers, maar zijn de dertigers sterk in opkomst. De Chinese middenklasse is in de afgelopen tien jaar gegroeid van 100 miljoen naar 400-500 miljoen mensen. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus