Nieuws

Maurice van Tilburg gaat weg bij Euronext Amsterdam

Maurice van Tilburg stopt binnenkort als CEO van Euronext Amsterdam om zich (volgens het persbericht) te storten op persoonlijke projecten. Het is de bedoeling dat Simone Huis in 't Veld hem opvolgt.

“Ik heb besloten een pauze te nemen om me te oriënteren op een volgende stap. Tevens wil ik extra tijd nemen voor mijn gezin." Dat is volgens Maurice van Tilburg de belangrijkste reden om te stoppen bij Euronext Amsterdam. 

Euronext heeft de opvolging al geregeld. Per 1 oktober neemt Simone Huis in ‘t Veld het stokje over. Huis in ’t Veld komt over van Deutsche Bank Nederland, waar zij sinds 2010 in diverse leidinggevende functies heeft gewerkt. Uiteraard is haar benoeming nog onder voorbehoud van goedkeuring door de bijzondere aandeelhoudersvergadering en de toezichthouder.

Euronext meldde verder dat topman Stéphane Boujnah is voorgedragen voor een nieuwe termijn en dat Håvard Abrahamsen is genomineerd als bestuurslid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen