Nieuws

Nederlandse beleggingsinstellingen beheren recordvermogen

Het vermogen van Nederlandse beleggingsinstellingen bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 924,4 miljard euro, een groei van 1,9% en een recordvermogen, aldus DNB.

In het tweede kwartaal 2019 boekten beleggingsinstellingen een positief rendement. Met name daardoor steeg het vermogen op kwartaalbasis met ruim zeventien miljard euro tot een nieuw record van 924,4 miljard euro. Dat is een groei van 1,9%, aldus De Nederlandsche Bank.

"De stijging is grotendeels toe te rekenen aan 12,3 miljard euro waardestijgingen op door aandelenfondsen en obligatiefondsen aangehouden aandelen. De koersstijgingen van de beleggingen in aandelen zijn ongeveer in lijn met de winsten op internationale beurzen in dezelfde periode: AEX +2,3%, S&P +2,3%, en MSCI World +1,9%."

"Daarnaast droegen netto investeringen (inleg) in beleggingsfondsen met 818 miljoen euro bij aan de groei van het vermogen. Deze inleg is een resultante van inleggen bij beleggingsinstellingen, huishoudens en buitenland van ruim 1,7 miljard euro en onttrekkingen van ruim 900 miljoen euro bij andere sectoren."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?