Nieuws

De comeback van de Grieken

De Griekse aandelenmarkt is uit zijn eigen ellende herrezen. De markt maakt het beste jaar mee in 20 jaar.

Wie had dat gedacht? Griekse aandelen maken zich op voor het beste beleggingsjaar in 20 jaar. De Athex Composite Index staat 35% hoger sinds eind vorig jaar. 

Volgens de WSJ zien Griekse beleggers de toekomst zonnig in omdat ze geloven dat de nieuwe regering erin zal slagen de schulden terug te brengen, meer te (laten) investeren en belastingen te verlagen. 

Het hernieuwde optimisme zorgt er wel voor dat Griekse aandelen niet meer zo goedkoop zijn. Handelden ze tot voorkort nog tegen een korting ten opzichte van Europese aandelen, inmiddels is dit een premie geworden. 

De index noteert nog wel 84% onder het niveau van oktober 2007, voor het uitbreken van de crisis. Wellicht is er dus nog upside. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus