Nieuws

Schroders komt met Global Energy Transition-fonds

Schroders lanceert een fonds dat inspeelt op de overgang naar een koolstofarm energiesysteem, het Global Energy Transition Fund.

Schroder ISF* Global Energy Transition heeft tot doel beleggingskansen te vinden in het groeiende beleggingsuniversum rond schone energie; denk hierbij aan de opwekking van hernieuwbare energie, energie-installaties, transmissie en distributie, energieopslag, smart-grid technologieën en laadsystemen voor elektrische voertuigen, aldus de assetmanager. 

Het fonds zal niet beleggen in bedrijven met blootstelling aan nucleaire of fossiele brandstoffen. De strategie speelt in op drie grote wereldwijde trends: 

  1. Decarbonisering van de energieproductie
  2. Elektrificatie van het energieverbruik
  3. Verhoogde energie-efficiëntie

De beheerders hanteren een high-conviction-benadering; ze stellen een portefeuille samen met de 30-50 aandelen waarvan ze het sterkst overtuigd zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus