Nieuws

Tien factoren voor succes met actief management

Actief beleggen staat onder druk. De concurrentie met indexfondsen en ETF's is moordend. De Focus Consulting Group gaat op zoek naar de tien belangrijkste factoren die een goed actief managementteam nodig heeft om deze strijd te overleven.

Beleggers willen geen dure fondsbeheerders meer die precies dezelfde resultaten behalen als indexfondsen. Managementteams van actieve beleggingsfondsen moeten meerwaarde bieden, anders kunnen ze beter worden opgedoekt.

De vraag is alleen hoe u als belegger het verschil herkent tussen een goed en een slecht actief managementteam? 

Financieel adviseurs Jim Ware en Michael Falk van de Focus Consulting Group proberen op deze vraag een antwoord te geven in hun blog Top-performing investment teams: 10 ingredients to their secret sauce.

96 fondsen en 36 factoren

Ze gebruikten hiervoor eigen onderzoek onder 96 actieve beleggingsfondsen, variërend van hoog kwalitatief tot ondermaats.

Al deze fondsen werden vragen gesteld over 36 verschillende beleggingsfactoren. De fondsen moesten aangeven hoe belangrijk deze factoren voor hun waren.

De factoren werden bovendien onderverdeeld in twee categorieën: hard skills (procesmatig) en soft skills (sociale vaardigheden). En daar rolde een top tien van meest belangrijke factoren uit.

Bij de hard skills waren dat de volgende vijf:

1. Een gedisciplineerd proces:
Voor succesvolle teams betekent dit vooral dat de processen rond aan- en verkoopbeslissingen niet rigide zijn, maar voortdurend worden bijgeschaafd en verbeterd.

2. Voortdurende verbetering:
Dat klinkt logisch, maar in werkelijkheid legt slechts 10% van alle beleggingsteams hun beleggingskeuzen uit het verleden onder een vergrootglas om te kijken of ze wel goed waren.

3. Onafhankelijk van andere stakeholders dan de belegger:
Een goede fondsmanager heeft maar een doel en dat is het dienen van de belangen van de klant, de belegger. De belangen van andere aandeelhouders, banken of bijvoorbeeld moedermaatschappijen mogen geen rol spelen.

4. Diversiteit:
Dit is moeilijk om te meten, maar goede teams hechten er waarde aan om diversificatie te hebben binnen hun team. Mensen met verschillende opinies en beleggingsstijlen zijn belangrijk.

5. Voortdurend werken aan ontwikkeling van teamleden:
Beleggers zijn nooit uitgeleerd. Succesvolle beleggingsfondsen weten dat en zorgen ervoor dat hun medewerkers zich altijd verder blijven ontwikkelen.

En bij de soft skills:

6. Geen jaloezie
De op een na belangrijkste soft skill is dat het altijd om een teamperformance gaat. Voor jaloezie en egoïsme is in een goed team geen plaats. De teamleden moeten trots zijn op elkaars succes.

7. Passie voor het werk:
Ook dit klinkt logisch, maar is in de praktijk lang niet altijd voorhanden. In een industrie waar veel geld wordt verdiend, is het hebben van lol en passie vaak ondergeschikt aan de financiële beloning. Maar dat is dus een slechte  zaak.

8. Interne samenwerking:
Teams die elkaar vertrouwen en mogen, hebben vaak betere interne discussies en maken daardoor eerder de juiste keuzes. 

9. Positief klimaat voor discussie:
Sluit aan bij punt acht, maar binnen een goed werkend team zijn er bepaalde structuren voorhanden die garanderen dat de discussie nooit stopt. 

10. Emotionele intelligentie:
Dit is volgens Falk en Ware de belangrijkste soft skill. Een beleggingsprofessional met een lage EQ heeft een grote achterstand, en heeft in ieder geval een team om zich heen nodig die dit compenseert.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente