Nieuws

Banken, wees niet bang voor family offices

Het aantal family offices is sinds 2008 vertienvoudigd. Voor banken en vermogensbeheerders schept dat kansen, maar ook risico's. Adviseur Francois Botha geeft enkele tips.

De behoeften van family offices veranderen in een razend tempo. Sommigen zijn inmiddels zo groot, dat ze steeds vaker naast klant ook concurrent zijn. Alleen banken en vermogensbeheerders die zich aanpassen, zullen profiteren van de aanhoudende groei van deze gespecialiseerde vermogensbeheerders.

Dat zegt family office-adviseur Francois Botha in Forbes. Botha wijst onder andere op veranderde voorkeuren bij assetallocatie.

De nieuwe generatie family offices is volgens hem minder bang om risico te nemen. Ze zijn avontuurlijker en bereid gebaande paden te verlaten.

Impactbeleggen

Een van de belangrijkste veranderingen is dat family offices meer betrokken willen zijn bij de strategie van bedrijven. Duurzaam beleggen speelt daarbij ook een belangrijke rol. Om de invloed te vergroten willen family offices steeds vaker minderheidsbelangen hebben.

Er zijn volgens Botha wereldwijd ongeveer 10.000 family offices, tien keer zoveel als in 2008. Enkele van hen zijn inmiddels zo groot dat ze zelf serieuze spelers zijn in de financiële wereld.

Ze kunnen zelf vermogensadvies geven en klanten werven. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen