Nieuws

Fondsmanagers voegen risico toe

Uit de maandelijkse enquête van BoA Merrill Lynch onder fondsmanagers blijkt dat zij risico aan de portefeuille toevoegen.

Beleggers geven aan meer geld te alloceren naar aandelen, Europa, industrials en banken en minder naar obligaties, vastgoedbeleggingsfondsen en defensieve sectoren zoals de nutssector. 

Wat valt verder op aan de enquêteresultaten? 

  • EM zijn nog steeds de meest populaire markten; 23% van de ondervraagden geeft aan overwogen EM te zijn. De VS en Europa hebben een overweging bij 9% van de ondervraagden. 
  • Beleggers hebben gemiddeld 5,2% van de portefeuille in cash. Dat is minder dan vorige maand, maar meer dan het tienjaars gemiddelde van 4,6%. 
  • Zo'n 30% van de fondsmanagers gelooft dat de economische groei volgend jaar minder wordt. 
  • Van de fondsmanagers denkt 43% dat de business cycle een risico vormt voor de stabiliteit van financiële markten. 
  • Zo'n 36% van de fondsmanagers vindt een handelsoorlog nog steeds het grootste risico. Op nummer twee op de risicolijst staat nu een falend beleid van centrale banken. 
  • De meest crowded trade blijft volgens de fondsmanagers long Amerikaanse staatsobligaties. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus