Nieuws

VanEck lanceert eSports ETF

De VanEck Vectors Video Gaming & eSports UCITS is aan te schaffen via de Deutsche Börse en via de London Stock Exchange.

De ETF is verkrijgbaar in euro's, ponden en dollars en speelt in op de groei van spelletjes. De basisvaluta is de dollar. 

Van Eck: "De markt voor videospellen bevindt zich in een fase van transformationele groei en zal naar verwachting in 2019 een omzet genereren van bijna 150 miljard dollar, een stijging van ongeveer 10% ten opzichte van 2018."

"Sinds 2015 heeft eSports een gemiddelde omzetgroei van bijna 40% geregistreerd en profiteert het van een jong en welvarend publiek. In Europa hebben bekende voetbalclubs zoals Manchester City, Barcelona, Ajax en Paris St-Germain hun eigen eSportafdelingen, waarmee ze inspelen op de digitale trend."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie