Nieuws

China verdient eigen plek in de portefeuille

UBS AM voert vijf dwingende redenen aan waarom China een eigen positie in portefeuilles verdient. En waarom dat het rendement ten goede komt.

 1. China is de drijvende kracht achter de wereldwijde economie
  Ondanks een lichte economische vertraging is China, inmiddels goed voor 33% van de groei van het mondiale bbp in 2019, de belangrijkste motor van de wereldeconomie geworden. Volgens hoofd Chinese aandelen Bin Shi van UBS AM kunnen beleggers die groei beter benutten met een aparte focus op China dan China als een onderdeel van de opkomende martken te analyseren. 

 2. De Chinese markten behoren tot de grootste ter wereld
  "De financiële markten van China zijn inmiddels zo groot dat zij een vergelijkbare allocatie verdienen als landen als het Verenigd Koninkrijk, Japan en Duitsland," aldus Hayden Briscoe, hoofd Aziatische obligaties . “Chinese obligaties hebben daarnaast een defensief karakter en beleggers smachten naar de weinige markten die extra yield bieden ten opzichte van bijvoorbeeld Amerikaanse, Duitse, Japanse en Britse obligaties. Ook is onze verwachting dat de Chinese renminbi op termijn een apart valutablok zal vormen, net als de dollar en de euro.”

 3. De Chinese markten worden steeds toegankelijker
  China heeft de programma’s Bond Connect en Stock Connect gelanceerd om wereldwijd beleggers aan te trekken. Die programma’s hebben de markten op het Chinese vasteland opengesteld voor buitenlandse investeerders, weet ook hoofd investments specialists Rob Worthington. “Als de Chinese onshore aandelenmarkten volledig toegevoegd zijn aan de MSCI-index voor opkomende markten, dan zal China goed zijn voor ongeveer 40% van de totale index. Een volgende stap is waarschijnlijk dat China los wordt gekoppeld van andere opkomende markten.”

 4. Chinese beleggingen bieden diversificatie
  Rob Worthington: “De relatief lage correlatie tussen de Chinese financiële markten en de bredere overzeese markten biedt volop mogelijkheden om de portefeuille te diversifiëren. Het grote aantal potentiële kansen om de markt te kunnen verslaan maakt een toewijzing aan China nog aantrekkelijker.”

 5. China biedt de juiste strategische positionering voor de toekomst
  Hoofd Chinese aandelen Bin Shi. “Nu China overgaat op een diensten- en consumptiegerichte economie nemen innovatieve bedrijven in technologische en gezondheidssectoren de overhand ten koste van op investeringen gerichte sectoren. Dat biedt kansen voor actieve managers die in staat zijn om het kaf van het koren te scheiden.”

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus