Nieuws

Kempen Capital Management fuseert Europese small-capfondsen

Duurzaam beleggen is mainstream, dus gaat het Kempen European Small-cap Fund op in het Kempen Sustainable European Small-cap Fund. De fusie vindt plaats op 10 september 2019.

Zowel het Kempen Sustainable European Small-cap Fund als het Kempen European Small-cap Fund beleggen in Europese small-capbedrijven. In het laatstgenoemde fonds is inmiddels eveneens sprake van een verregaande integratie van ESG-criteria.

Bovendien voldeed het fonds al aan de duurzame uitsluitingscriteria van het Kempen Sustainable European Small-cap Fund. Een fusie is dus niet meer dan logisch. Maar er is nog een goede reden waarom beide smallcapfindsen samengaan.

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer (CIO) bij Kempen: "Met de overgang naar één duurzaam Europees small-capfonds wordt de fondsomvang vergroot naar meer dan 300 miljoen euro. Een grotere fondsomvang betekent dat het fonds beschikbaar is voor een grotere en meer diverse internationale klantenbasis." Size matters. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen