Nieuws

5000 banen weg in de City

Niet alleen Brexit, maar ook automatisering zorgt ervoor dat er dit jaar mogelijk 5000 banen minder zijn in de Londense City.

Deutsche Bank, Nomura en HSBC zijn voorbeelden van banken die hun medewerkers in de City momenteel in grote getalen - bij elkaar duizenden mensen - ontslaan, aldus Bloomberg.

Volgens een recruiter zit de financiële banenmarkt in de Britse hoofdstad in de slechtste periode sinds de crisis. Naar verwachting kost Brexit 7000 banen, waarvan er al 1000 weg zijn. Die bankiers zijn niet altijd hun baan kwijt, soms moeten ze alleen verhuizen. 

In 2013 was het aantal front-office banen in Londen net iets minder dan 17.000, in 2016 was dat getal al gedaald naar 15.000. Vorig jaar verloren 1500 professionals hun baan. Dit jaar dus naar waarschijnlijkheid een stuk meer. 

Het aantal vacatures daalde in mei met 50% vergeleken met vorig jaar. In een sector die verder krimpt, zoeken ontslagen bankiers naar nieuwe banen in sectoren die wel groeien. Denk aan functies die te maken hebben met blockchain, cannabis en zelfs landbouw. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen