Nieuws

Robeco benoemt Mark den Hollander tot Chief Financial & Risk Officer

Mark den Hollander is per vandaag Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van Robeco. Hij is tevens lid van het uitvoerend comité en statutair directeur van Robeco.

Als Chief Financial & Risk Officer is Mark den Hollander verantwoordelijk voor Business Control & Finance, het Financial and Operational Risk Management-team, Fiscal Affairs, Legal Affairs, Compliance en het Investment Restrictions-team.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de vermogensbeheerindustrie. Zo bekleedde Den Hollander verschillende functies bij NN Investment Partners, voorheen ING Investment Management (2009 en 2018) en bij ABN AMRO Asset Management (1993-2009).

Zijn meest recente functie bij NN Investment Partners was CFRO. Daarvoor was hij CRO (2012-2016) en Managing Director en Head of Investment Solutions (2009-2012).

Den Hollander startte zijn loopbaan bij ABN AMRO Asset Management in 1993, waar hij verschillende functies bekleedde op het gebied van portefeuillebeheer, aandelenderivaten en multi-asset-oplossingen, voordat hij in 2008 werd benoemd tot Chief Investment Officer van Structured Investment Solutions.

Hij heeft (zoals dat bij Robeco hoort) een masterdiploma in Econometrie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen