Nieuws

Beleggingsprofessionals zien hun rol veranderen

Uit de antwoorden van meer dan 3.800 leden van het CFA Institute en kandidaten wereldwijd blijkt dat 48% verwacht dat hun rol binnen vijf tot tien jaar aanzienlijk anders of onbestaand zal zijn.

Onder financieel adviseurs is dit percentage 58%. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden is essentieel om concurrerend te zijn; beleggingsprofessionals moeten zich aanpassen of riskeren achterhaald te raken.

Dat blijkt uit het rapport Investment Professional of the Future van het CFA Institute. Dat onderzoekt hoe de rollen, vaardigheden en organisatieculturen in de beleggingsindustrie veranderen in het licht van een sterk veranderende sector.

Zo'n 89% van de ondervraagde beslissers in de sector is het ermee eens dat de rol van het individu tijdens zijn of haar loopbaan meerdere malen zal veranderen, waardoor aanpassingsvermogen en levenslang leren essentieel worden voor toekomstig succes.

60% van de beslissers verwacht dat beleggingsondernemingen in de komende vijf tot tien jaar meer zullen moeten investeren in opleiding en ontwikkeling. Ondertussen zegt 87% van de beleggingsprofessionals dat opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden een van de belangrijkste aspecten van een werkgever zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus