Nieuws

Robeco doopt obligatiefondsen duurzaam om

Zodat duidelijk is dat de twee bestaande obligatiefondsen heel duurzaam zijn, heet Robeco Euro Sustainable Credits binnenkort RobecoSAM Euro SDG Credits en wordt Robeco Credits Income omgedoopt tot RobecoSAM SDG Credit Income.

De beleggingsaanpak van beide strategieën blijf ongewijzigd. Zo maken de strategieën gebruik van RobecoSAM's duurzame beleggingsaanpak. Dit onderdeel van het beleggingsproces wordt nu in de fondsnamen zichtbaar. 

De SDG-analyse van RobecoSAM bestaat uit drie onderdelen:

  1. Eerst wordt bepaald in welke mate de producten en diensten van een bedrijf bijdragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen (SDG's) van de VN.
  2. Dan wordt gecheckt of de bedrijfsvoering overeenkomstig is met de SDG's.
  3. Tenslotte wordt gecontroleerd of een bedrijf betrokken is geweest bij controverses zoals vervuiling, fraude of omkoping.

Het resultaat van deze drie-stappen-analyse is een SDG-score.

Gespreid én duurzaam

Volgens RobecoSAM zijn er voldoende emittenten met een positieve SDG-score, zodat het prima  mogelijk is om een goed gespreide obligatieportefeuille op te bouwen met een positieve SDG-impact. Ofwel, wie SDG-analyse niet meeneemt in de beleggingsstrategie is niet bijster slim bezig. 

Met de naamsverandering van de twee fondsen wil Robeco zich duidelijker profileren als een duurzame belegger. De twee obligatiefondsen sluiten aan bij twee bestaande fondsen: RobecoSAM Global SDG Equities, gelanceerd in 2017, en RobecoSAM Global SDG Credits, dat vorig jaar in de markt werd gezet.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen